Про це стало відомо завдяки Департаменту комунікації Нацполіції.

Так, у середині вересня правоохоронці отримали від колег з Молдови інформацію щодо підготовки замовного вбивства. Іноземець шукав кілера, який за тис. вб'є громадянина України.

"Дану інформацію оперативники та слідчі миттєво взяли в роботу - і вже за кілька днів ідентифікували потенційних жертв і кілера. Також встановили мотиви та майбутні плани замовника — іноземець хотів заволодіти бізнесом українця, тому після ліквідації чоловіка повинні були вбити його дружину. Зʼясувалося, що до війни замовник орендував приміщення, в якому наразі знаходиться стоматологічна клініка. Після 24 лютого 2022 року він виїхав з України та перестав платити орендну плату, відповідно орендодавець уклав договір із новим клієнтом", - йдеться в повідомленні.

Під час оперативно-слідчих заходів правоохоронці дізналися і про подальші кримінальні плани фігуранта. Після ліквідації подружжя наступною жертвою повинен був стати співвітчизник замовника.

"Кілер пішов на співпрацю з правоохоронцями і під їх контролем вів усі перемовини із фігурантом. Як аванс отримав 5 000 доларів США. Ще 10 000 замовник повинен був надіслати після надання доказів вбивства власника клініки. Гроші передавав через посередників: вони залишали їх у вказаному фігурантом місці, після чого "кілер" отримував повідомлення з координатами.

За сприяння Інтерполу та Європолу українські та молдавські колеги були на постійному звʼязку, обговорювали деталі проведення спільної поліцейської спецоперації. Для того, щоб врятувати життя потерпілим, українські правоохоронці інсценували викрадення та вбивство стоматолога, а відтак замовник отримав фотопідтвердження і перерахував гроші", - розповіли у Нацполіції.

Читайте також: Планував втекти до Польщі: у Києві затримали підозрюваного у замовному вбивстві

В Одесі правоохоронці з Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Національної поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали замовника особливо тяжкого злочину - іноземця.

Читайте також: Київські правоохоронці запобігли замовному вбивству підприємця з Сербії

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ зустрівся з МВГ, яка за останній час знищила ракету Х-101 та "шахед"

Показати ще

Було проведено обшуки в Одесі та Києві в осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Фігуранту повідомлено підозру за ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство на замовлення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Раніше Хрещатик писав про те, що Поліція повідомила подробиці безжального вбивства безхатька у Дарницькому районі.