З 4 жовтня в наземному громадському транспорті кошти за проїзд у разі оплати банківською карткою будуть списуватися після кожної другої поїздки за день, або, якщо пасажир здійснив лише одну поїздку за день – кошти за цю поїздку спишуться ввечері, після 21:00.

Як пояснили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій, кошти будуть списуватись після кожної другої поїздки. Тобто:

1 поїздка – система не знімає кошти.

Друга поїздка – система знімає гроші за першу і другу.

Третя поїздка – система не знімає кошти.

Четверта – система знімає гроші за третю і четверту.

І так далі.

«Якщо пасажир не здійснить парну поїздку до вечора, списання за непарну відбудеться після 21:07.

Якщо друга поїздка відбувається після 22:00, система протягом наступного дня буде чекати на ще одну поїздку, щоб списати кошти за дві одразу. І якщо не дочекається – спише гроші знову після 21:00», - зазначили у КМДА.

Сам шлях оплати залишається незмінним, це не новий спосіб валідації чи оплати. Змінюється лише час списання грошей з картки.

Фахівці роз’яснили, як засвідчити контролеру те, що проїзд оплачений.

Зокрема, якщо оплачуєте проїзд пластиковою банківською карткою, називайте 4 останні цифри номера картки. Якщо оплачуєте проїзд через Apple або Google Pay, називайте 4 останні цифри віртуального рахунку у Wallet. Або можна піднести банківську картку чи смартфон, із якого оплатили проїзд до валідатора. Якщо оплачуєте проїзд QR-квитком або пластиковою транспортною картою, контролер просканує їх своїм зчитувальним пристроєм.

Підтвердженням оплати проїзду є лише знаходження номера картки в базі валідацій. Це перевіряється повторним прикладанням банківської картки або пристрою NFC до валідатора, або через пошук контролером номеру картки в базі. При цьому наявність повідомлення про оплату в банківському застосунку не є обов’язковою, наголошують у КМДА.

Популярні новини зараз

Київрада цього тижня вирішуватиме, чи стане Залужний Почесним громадянином Києва

Ремонт тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" обійдеться у ₴445,49 млн — тендер

Енергетична компанія Києва не сплатила до бюджету ₴132 млн податків — правоохоронці

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

«Повідомлення про списання грошей завжди надходило з певною затримкою і не є обов’язковим доказом для контролера. Усі контролери попереджені про зміни часу списання. Якщо контролер вимагає банківську виписку або смс про списання, необхідно звертатися зі скаргою на гарячу лінію «Київпастрансу»: 0-800-504-411», – коментують фахівці Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій.

Раніше Хрещатик писав, що у Києві змінили алгоритм оплати у громадському транспорті картою або через Pay-сервіси