Про це стало відомо після публікації відповідної заяви у соцмережах.

Вказується, що командування ПС ЗСУ розглянуло депутатське звернення нардепів Р. Лозинського та інших, щодо перейменування Повітрофлотського проспекту у м. Київ.

"Перейменування вулиць є важливою складовою державної політики у сфері зменшення негативного впливу російської федерації на трактування нашої історії, який допоможе сформувати в української молоді чітку патріотичну позицію та закріпити її історичну свідомість."

Вказується, що під час широкомасштабного відбиття російської агресії, військовослужбовці ПС ЗСУ героїчно боронять Україну від агресора. За цей час воїни знищили понад 4400 повітряних цілей ворога.

Також 19 військових частин ПС ЗСУ отримали почесну відзнаку "За мужність та відвагу", понад 3400 військовослужбовців відзначено держнагородами, 46 із них - стали Героями України.

"З метою встановлення історичної та соціальної справедливості, відзначення бойових заслуг, мужності, відваги та героїзму, вважаю за доцільне підтримати ініціативу щодо перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил."

Наразі очікуємо офіційного підтвердження від Командувача ПС ЗСУ.

Раніше Хрещатик повідомляв про петицію, яку започаткували на сайті Київради стосовно недопущення ігнорування рішення киян місцевою владою, а також вшанування подвигу ПС ЗСУ.