Про це повідомляє Офс Генпрокурора України.

За даними слідства, він вимагав та одержав двома траншами від представника суб’єкта господарської діяльності неправомірну вигоду 30 000 дол США за закриття кримінального провадження.

Читайте також: НАБУ і САП викрили голову Державної судової адміністрації України на підбурюванні до надання хабаря суддям Верховного Суду

3 жовтня 2023 року його було затримано під час одержання 15 000 дол США. Першу частину хабара йому було передано на попередній зустрічі.

Окрім того, працівник прокуратури, висунув вимогу передати йому ще 15 000 дол США за закриття іншого кримінального провадження.

Цікаве по темі: У столиці затримали військового лікаря Деснянського ТЦК, який отримував хабарі

Правоохоронці провели невідкладні обшуки за місцем проживання та роботи затриманого. Йому готується повідомлення про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (4 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років.

Раніше повідомлялось: Пшонка-стайл — броварського суддю зловили на хабарі та копіюванні за екс-генпрокурором часів Януковича