Київрада планує вимагати від уряду погасити заборгованість держави перед містом щодо компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання. Як повідомив 3 жовтня мер Києва Віталій Кличко, зараз сума боргу становить 6,8 мільярда гривень. За словами очільника столиці, якщо Київ не отримає цю компенсацію, опалювальний сезон у місті опиниться під загрозою зриву.

"Ситуація дуже серйозна. Заборгованість, яку держава не гасить уже два роки поспіль, зараз тільки перед Києвом становить 6,8 мільярда гривень. А по всій країні — 36 мільярдів. Тобто, місцева влада залишила тарифи для городян на колишньому рівні, хоча подорожчали всі складові тарифу"

Читайте також: Активіст, що облив будівлю КМДА фарбою, отримав повістку. Каже, що це за вказівкою Кличка

Кличко також нагадав, що уряд обіцяв компенсувати цю різницю в тарифі, а президент України давав доручення. Але гроші Києву не виділили досі. Тож київські теплопідприємства працюють із величезними збитками, які місто самостійно покрити не може. За словами Віталія Кличка, 5 жовтня Київрада звертатиметься до уряду, щоб якнайшвидше вирішити проблему.

"Окремо хочу звернутися до депутатів Верховної Ради, особливо до мажоритарників. Що стосується захисту прав місцевих громад. Зокрема, щоб народні обранці підтримали правки до бюджетних законопроєктів, які має розглянути парламент, — у частині розв'язання питання компенсації різниці в тарифах і забезпечення кредитної спроможності громад"

Зазначимо, що на момент публікації матеріалу офіційних коментарів з приводу слів мера Києва від представників Кабміну ще не було.

Раніше Хрещатик писав: Київ готується до складної зими – завершені перевірки тепломереж, котельні забезпечуються генераторами