Як повідомляє Поліція Києва, три собаки загинули від отруєння невідомими речовинами.

"Жителі місцевості заявили, що на вулиці Садовій невідомі особи отруїли собак породи кане-корсо та мопс. Поліцейські з Оболонського управління прибули на місце події та зафіксували інцидент".

Наразі правоохоронці проводять розслідування, щоб встановити обставини цього випадку та визначити осіб, які мають відношення до правопорушення. Інформація про подію вже занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України, яка передбачає від п'яти до восьми років позбавлення волі за жорстоке поводження з тваринами.

Україна регулярно стикається з новими випадками масового отруєння собак, і ця проблема дуже серйозна. Догхантери залишають отруту у вигляді таблеток, які зазвичай змішують з їжею, щоб замаскувати їхній смак.

Особливо взимку можна визначити небезпечні зони для собак за наявністю рожевих плям на снігу. Ці плями з'являються через наявність отрути, яка вступає в реакцію зі снігом.

Симптоми отруєння у собак можуть бути різними і залежать від типу отрути. Деякі симптоми – у вигляді нудоти, діареї, підвищеної збудженості та проблем з серцем. У інших випадках собака може знепритомніти, мати проблеми з диханням або страждати від болю і подразнення шкіри.

Якщо ваша собака отруїлася, спробуйте залишити її в безпеці та зателефонуйте ветеринару або, якщо це відбулося в нічний час або вихідні, доправте чотирилапого до найближчої цілодобової ветеринарної клініки. Час дуже важливий, і від початку симптомів до отримання медичної допомоги маємо всього лише близько 30 хвилин для порятунку собаки.

Не гайте часу і не відкладайте виклик ветеринара. Запам'ятайте, що отрута тривалої дії може призвести до смертельних наслідків навіть через декілька днів, тому важливо реагувати на найменші ознаки нездужання вашої собаки і негайно звертатися за допомогою. Будьте уважними та обережними у догляді за вашими чотирилапими друзями.

Читайте також: У Києві неадекватний собачник нацькував агресивну собаку на перехожу через сварку