Про це розповіли у "Вечірньому Києві".

Нагадаємо: проєкт «Народний психолог» був переможцем міського конкурсу «Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», який проводив Департамент суспільних комунікацій.

Надія Копаниця (в центрі)

За словами виконавчої директорки ГО «Біла стрічка — Україна» Надії Копаниці, реалізована програма «Народний психолог», за якою протягом 3 місяців проходили навчання в групах, 1 раз на тиждень по 4 — 5 годин. В Києві навчалися 150 людей, дотичних до проєкту та брали активну участь у тренінгах.

Отримали Сертифікат «Народний психолог» 87 учасників. Це ті люди, що активно працювали на всіх 7 тренінгах та проявили особисту ініціативу. Всього проведено 24 тренінги.

Під час дії проєкту фахівці навчили людей без базової спеціальної освіти первинним навичкам та інструментам роботи з травмою, навчили надавати самодопомогу та допомагати своєму оточенню, родині, колегам, всім, хто цього потребує.

«Наші народні психологи отримали первинні психологічні знання, як надавати первинну психологічну допомогу, ознайомилися з різними практиками роботи зі стресом, брали участь у груповій та індивідуальній роботі з подіями, що травмують, ознайомилися з психологічною теорією взаємодії поколінь, опрацьовували конфліктні ситуації, навчалися спілкуватися з військовими, ветеранами, внутрішньо переміщеними особами, дітьми під час воєнних дій, познайомилися з інструментами роботи з малими та великими групами», — розповіла Надія Копаниця.

За її словами, важливо те, що всі люди, які отримали сертифікат «Народний психолог», готові продовжувати подальші навчання.

«Зараз вивчаємо можливості для співпраці з Платформою ГУРТ щодо навчання за програмою «Групи підтримки», — розповіла про перспективи Надія Копаниця.

Раніше повідомлялось, що у Фастові створять кабінет для індивідуальних консультацій та психологічної підтримки.