Щодо цього рішення вже давно точаться суперечки. Відповідний проект рішення з’явився на офіційному сайті КМР.

Від ідеї мера в захваті не всі

Варто зазначити, що одним із варіантів було перейменування проспекту на проспект Європейського Союзу. За таке перейменування виступали депутати від блоку Петра Порошенка "Європейська Солідарність". Саме їх звинувачували у зриві голосування.

За повідомленням депутатки Ксенії Семенової, Кличко зневажив думкою киян та зареєстрував цей проєкт "за вказівкою" партії Порошенка.

"І все одно, що ви там наголосували. Партія сказала — треба! Якщо треба мати вулицю на честь своєї партії, то можна забити на авіаційну історію міста і думку киян. ЄС же мобілізувала всю країну за це голосувати. Але в голосуванні програла. Нічого. В голосуванні програла, але якщо поміняти на голоси за земельку, то можна й перейменувати".

Свою думку висловив і столичний активіст Олег Симороз. Він нагадав, що Інститут Національної памʼяті у 2015 році постановив, що Повітрофлотський проспект декомунізації не підлягає. Спільна думка і в експертів з комісії Київради.

Вам буде цікаво: Вшанувати Повітряні Сили — у Києві пропонують перейменування Повітрофлотського проспекту

"Найогиднішим у цій історії є те, що керівництво політичної партії "Європейська Солідарність" влаштувало з цього питання агресивну політичну кампанію виборчого масштабу. Агітаційна реклама на вулицях Києва, реклама в соціальних мережах та на телебаченні із закликами робити "правильний" вибір у застосунку "Київ Цифровий". Всіх, хто проти, вони вже брехливо називають "більшовиками" та "комуняками". Але навіть це їм не допомгло, і люди проголосували за Повітрянофлотський проспект"

Читайте також: Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський