Це був перший крок, який би міг дозволити подальше перейменування проспекту на честь Повітряних Сил.

За таке перейменування проголосували кияни в додатку “Київ Цифровий”. Натомість в КМР “За” проголосували лише 23 депутати, чого недостатньо для прийняття рішення за основу.

Про це повідомила депутат Київради Ксенія Семенова (фракція “Слуга народу”) за підсумками засідання КМР 15 червня 2023 року.

Це результати голосування по Повітрофлотському”, – запостила депутатка у Facebook і виклала фото результатів голосування за основу питання про перейменування проспекту, –  19534 людей проголосували в Києві цифровому (за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський – ред).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вшанувати Повітряні Сили — у Києві пропонують перейменування Повітрофлотського проспекту

– “Якби голосування за основу набрало 61 голос, далі мало би бути голосування за рекомендації комісії з питань культури “з метою вшанування авіаторів Повітряного Флоту Української народної республіки та їх правонаступників – Повітряних Сил Збройних Сил України“. Але одна фракція намагається переламати через коліно Київраду, щоб не допустити такого перейменування. Бо в такому разі їм би довелося голосувати проти рекомендацій комісії з культури, а це постріл собі в ногу і в голову одночасно. Навіть вони розуміють, що виступати проти вшанування Повітряних Сил ЗСУ – це політичне самогубство”, – написав активіст Павло Островський свій коментар на сьогоднішнє голосування Київради.

Днем раніше член київської комісії з питань найменування Тиміш Мартиненко-Кушлянський прогнозував такий підсумок голосування:

Повітрянофлотський проспект фракція ЄС буде збивати, як і обіцяла. (…) А далі міська рада за схемою Виноградного провулку пустить на громадське обговорення у Київ Цифровий пропозицію перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу. Вже без будь-яких альтернатив, з варіантами відповіді “так” або “ні”. Що тут зробиш, ходять чутки, що лідеру партії, чия абревіатура складається з літер “Є” та “С”, прямо зовсім світ клином зійшовся на перейменуванні Повітрофлотського”.

Раніше повідомлялось, що мер підтримав петицію з вимогою не допустити перейменування вулиці Скоропадського на честь екс-мера Омельченка.

Популярні новини зараз

Голови столичних РДА готують списки співробітників для передачі в ТЦК — ЗМІ

На фронті під час виконання бойового завдання загинув військовий із Києва - Ярослав Соха

Пшонка-стайл. На Київщині привели до ладу особняк екс-генпрокурора-втікача і тепер продають його

У Києві на пенсіонерку, що несла квіти до Вічного вогню у забороненій в Україні формі СРСР, склали протокол

Показати ще