Про це повідомляють на сайті Київради офіційні особи столичної влади.

"Понад 229 тис. кв. метрів вільної площі для торгівлі сьогодні є у приміщеннях комунальної власності, ще майже 1,5 тисяч квадратних метрів – на столичних ринках. Важливо знайти рішення у форматі діалогу, коли враховуються інтереси як представників малого бізнесу, так і потреби містян". заступник голови КМДА Петро Пантелеєв

Читайте також: Чиновники відібрали бізнес у захисника Києва — він звернувся до голів КМДА і КМВА

Про це було сказано під час спілкування із представниками підприємництв, які вийшли на акцію протесту проти демонтажу.

"Міська влада реальною справою довела, що є партнером для підприємців, приймаючи рішення про пільговий розмір пайової участі на початку війни. Але є випадки, коли встановлені тимчасові споруди перешкоджають нормальній життєдіяльності міста. Це стосується підходів до станцій метрополітену, як евакуаційних шляхів у сховища, якими є під час ворожих атак станції метрополітену. Також є випадки, де скупчення МАФів фактично призводить до нестерпних умов проживання киян, і ми отримуємо сотні звернень щодо антисанітарії та інших незручностей. Не можуть знаходитися тимчасові споруди на локаціях, де виконуються ремонти або розміщені інженерні мережі тощо. За таких обставин приймаються рішення відносно демонтажу або переносу таких споруд"

Представник влади зауважив, що для того, хто задіяний у сфері торгівлі, сьогоднішній ринок праці дозволяє швидко знайти робочі місця, зокрема на комунальних ринках (1 440 кв. м вільної площі), у торговельних центрах, приміщеннях комунальної власності (229 тис. кв. м вільної площі). Вони також можуть бути задіяними для підприємницької діяльності як альтернатива тимчасовим спорудам.

Нагадаємо, під стінами КМДА сьогодні триває два мітинги.

Раніше Хрещатик писав про те, що під стінами КМДА мітинг — протестують проти демонтажу МАФів.