Шуфричу почали обирати запобіжний захід, однак засідання буде проходити у закритому режимі.

Варто зауважити, що сам нардеп та його адвокати наполягали на проведенні відкритого засідання. А от прокуратура навпаки - просила в суду закритого режиму. Це нібито пов'язано з необхідністю збереження держтаємниць.

Сьогодні вранці до нардепа Шуфрича прийшли з обшуками СБУ

Вранці, 15 вересня, повідомлялось, що у чинного народного депутата від забороненої "ОПЗЖ" проводяться обшуки по справі про російську шпигунську мережу створену колишнім співробітником ФСБ РФ та екс-нардепом 4 скликання(2002-2006), а ще 5 та 6 скликань від забороненої "партії регіонів" (2006-2010) та екс-секретарем РНБО (2010-2013) Володимиром Сівковичем.

Шуфричу інкримінують держзраду. Вважається, що він, за завданням Сівковича, виступав на українських телеканалах, а також у росії з метою поширення проросійської пропаганди та просування антиукраїнської політики.

Під час обшуків виявили низку забороненої радянської символіки

Під час обшуків у нардепа Нестора Шуфрича знайшли цілу низку забороненої радянської символіки. У нього в будинку знайшли георгіївські стрічки, медалі, двоголові орли росіян та кітелі зс рф; зважаючи на фото - нардеп може бути "полководцем перемоги" та навіть "ветераном зс рф".

Ще під час обшуків у Шуфрича виявили документи про "автономію" Донецької і Луганської областей із його підписом

Він передбачає перейменування цих областей у так звані краї, широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту. Про це повідомили джерела LB.ua серед правоохоронців. Під документом, датованим липнем 2014 року, стоять підписи підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

СБУ повідомила про вручення підозри у справі про держзраду

Популярні новини зараз

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

У Святошинському районі Києва сьогодні вночі стався вибух біля однієї з багатоповерхівок.

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Показати ще

СБУ спільно з ДБР та ОГПУ зібрала аргументовану доказову базу про антиукраїнську діяльність чинного нардепа ВР. Як свідчать матеріали розслідування, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання екс-секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента фсб, завдання якого - координація агентури рф в Україні.

Одним із основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інфо-сфері. Систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – штучне утворення, що в України та росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

Судове засідання у Печерському суді столиці

Печерський районний суд Києва обирає запобіжний захід народному депутату Нестору Шуфричу, якого підозрюють у державній зраді.

Оскільки підозрюваний у зв'язку зі слідчими діями не з'явився вчасно, у засіданні оголошено перерву до 17:15. Пізніше прокурори повідомили, що через затори Шуфрич прибудедо суду о 18:15.

Коли прибув до суду - просив відкрите засідання, прокурори - закрите.

Перед початком засідання він дав декілька коментарів на основні ранкові та денні закиди й звинуваченні у ЗМІ.

Як повідомили в Укрінформі - "сподівається на справедливість":

Як пізніше описали у "Ми-Україна" - "ситуацію з документом всі не так зрозуміли, це було переговорним варіантом, а п'ятий президент Порошенко - вибрав військовий варіант":

Також "великий любитель російського" відповів всім, що "їздив за кордон і повертався"

А ще журналіст Денис Кошельник передав перед засіданням Нестору Шуфричу "адекватний привіт" від всіх українців.