Про це у коментарі Укрінформу повідомила речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс.

«Ми отримали інформацію про замінування кількох шкіл в місті. На місця виїхали профільні служби. Триває перевірка»

Як повідомлялося Українським радіо, полковник СБУ у відставці Михайло Притула висловив думку, що росіяни повідомленнями про замінування об’єктів в Україні намагаються дестабілізувати ситуацію та прагнуть посіяти паніку і недовіру, зокрема до влади.

"І звісно, що наші вороги намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні тим чи іншим шляхом і прагнуть посіяти паніку чи певну стурбованість, недовіру, зокрема до влади. І для цього вони починають "розганяти" такі речі. Тим паче, що засоби комунікації дозволяють робити це іноді таким чином, що зразу джерело повідомлення перевірити неможливо. В будь-якому разі співробітники відповідних служб мають реагувати і перевіряти будь-яку інформацію. Бо навіть якщо є відсоток імовірності, що вона достовірна, то треба перевірити і знешкодити вибуховий пристрій у разі справжнього мінування. Хоча для нас усіх уже важко навіть придумати, що може злякати після обстрілів території України ракетними системами і всім іншим"

На його думку, масовий характер таких повідомлень про замінування свідчить про причетність до цього ворога: "Якщо хуліганять діти, то, як правило, це не має масового характеру. У разі атак ворога ми стикаємось з масовим характером таких речей. Це можуть бути витівки і недорослих громадян сусідньої держави, які вирішили "покошмарити" Київ, наприклад".

Притула зауважив, що росіяни можуть це робити зі своєї території, використовуючи різні месенджери, засоби комунікації.

"І, як правило, це вони так і роблять. До речі, так само роблять і наші хакери, які намагаються саме у відповідь на дії агресора "покошмарити" Москву і повідомити їм про "замінування". Є такі випадки. Тому те, що стосується їхніх дій, воно має дзеркальну відповідь із нашого боку, від таких самих "волонтерів", як і там"

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що водолази-сапери ДСНС на Київщині очищають Дніпро від вибухонебезпечних предметів.