У Великій Димерці жінка палила сухий бур’ян на городі. Вогонь розповсюдився на огорожу та сусідський гараж, в якому знаходився автомобіль. Пожежники з двох селищ та вогнеборці з Броварів спільними зусиллями запобігли поширенню вогню на будинок.

Про це розповіли у повідомленні пресслужби ГУ ДСНС в Київській області.

"Все почалося о 13:00, коли сусідка запалила зілля на городі. За лічені хвилини вогонь перекинувся на огорожу та приватний гараж, в якому знаходився легковий автомобіль. На місце оперативно прибули підрозділи сільських пожежних команд сіл В. Димерка, Богданівка та особовий склад 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Бровари. Завдяки оперативним діям вдалося не допустити розповсюдженню вогню на поряд розташований будинок".

ДСНСники вказують, що всі громадяни добре знають, що спалювання сухої рослинності заборонено, але свідомо нехтують правилами пожежної безпеки. Сьогодні недбалість жінки коштувала сусідові втраченим гаражем та пошкодженим авто, а наступного разу може коштувати життя.

Рятувальники Київщини вкотре звертаються до громадян! Не паліть залишки сухої рослинності — компостуйте! Не додавайте нам роботи! Бережіть своє майно та життя!

У ДНСН нагадують: Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб - від 15 300 до 21 420 грн.