У зв’язку зі спалахом Африканської чуми свиней на територіях безпосереднього спалаху вогнища захворювання, а також та територіях, що увійшли до зони захисту та зони нагляду встановлено 40-денні карантинні обмеження з моменту ліквідації вогнища захворювання.

Про це повідомляє прес-служба Української тер-громади.

Згідно з рішенням Обухівської районної Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, у межах Української міської територіальної громади до зони захисту віднесена територія мисливських угідь ТОВ «ТРИПІЛЬСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ». До зони нагляду віднесені території: мисливські угіддя ТОВ «ТРИПІЛЬСЬКИЙ МИСЛИВЕЦЬ», свиногосподарства ФГ «НІНА» та населені пункти громади: село Верем’я, село Жуківці, село Трипілля, село Халеп’я, село Витачів.

У відповідності до затвердженого засіданням комісії Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території Обухівського району Київської області, в зоні нагляду визначено проведення попереджувальних заходів та встановлюються певні карантинні обмеження і заборони:

  • проводиться облік усього свинопоголів’я в господарствах усіх форм власності з
    наступним посиленням спостереження за тваринами;
  • встановлюється заборона торгівлі на ринках живими свинями та продуктами із них,
    крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, які мають експлуатаційних
    дозвіл, за наявності супровідних документів.

ІЗ ПОВНИМ СПИСКОМ ОБСТАВИН ТА ПЕРЕБІГОМ ХВОРОБИ МОЖНА ОЗНАЙОМИТИСЬ ЗА ПОСИЛАННЯМ НА САЙТІ УКРАЇНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ.

Раніше Хрещатик повідомляв, що у Броварському районі оголошено карантин через виявлення сказу.