В честь цієї дати на Оболоні у парку Наталка облаштували трояндову клумбу, адже саме цими квітами пишалося і славилося місто на Донеччині. Про це повідомляє Вечірній Київ.

У 2015 році зафіксували рекорд України — «Найбільшу кількість троянд на одній локації». На Алеї, присвяченій цим квітам, експерти нарахували понад 7 тисяч кущів. Загалом по місту їх налічувалося майже 40 тисяч.

Через російську агресію зараз місто лежить у руїнах, проте його героїчні мешканці роблять чимало, аби в інших місцях, окрема у столиці, облаштувати куточки, які нагадуватимуть про рідне місто.

100 кущів закупила громада Бахмута, ще 20 — за власні кошти працівники КП УЗН Оболонського району як подарунок бахмутянам. До речі, за словами директорки підприємства Марії Ковальчук, на Оболоні вже давно ростуть бахмутські троянди — їх близько 20 тисяч.

Разом із жителями Бахмута, які вимушені тимчасово проживати у Києві, квіти висаджували керівництво Бахмутської міської військової адміністрації й Оболонської РДА.

Крім того, у парку «Наталка» пройшли майстер-класи, ігрові квести, спортивні змагання для дітей, а також фотовиставка та ярмарок робіт майстрів.

Раніше Хрещатик писав, що у кінці вересня на Співочому полі відкриється велика виставка хризантем.