За скоєне йому загрожує до восьми років тюремного ув’язнення. Про це повідомляє поліція Києва.

Слідчі слідчого управління поліції Києва за оперативного супроводження управління кіберполіції в місті Києві та процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили чоловіка, який вчинив шахрайські дії. Правопорушником виявився уродженець Харкова, 2002 року народження.

Поліцейські встановили, шахрай зламав акаунт дівчини у соціальній мережі «Instagram» та розіслав підписникам потерпілої інформацію про терміновий збір коштів на лікування її сина, вказавши реквізити своєї банківської картки. Таким чином зловмисник «заробив» 5000 тисяч гривень, ошукавши громадян з різних регіонів.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – пособництво у заволодінні чужим майном, вчиненому шляхом обману за попередньою змовою групою осіб шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Поліцейські встановлюють й інших осіб, причетних до шахрайських дій, з метою притягнення до кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялось: Засуджено шахрая, який ошукав понад 30 громадян, збираючи допомогу для ЗСУ