Фахівці КП «Плесо» зазначають, що найбільша кількість випадків порятунку людей, що тонуть, в літній період припадає на офіційні муніципальні пляжі та місця масового відпочинку, облаштовані сезонними рятувальними постами.

Водночас найбільша кількість загиблих у періоди із травня по вересень включно фіксується в озері Райдужне Дніпровського району (8 загиблих), а також в озерах Оболонського району: Йорданське та Міністерське/Редькіне (по 6 загиблих у кожному).

При цьому на озері Райдужне розташований офіційний пляж і лайфгардами було врятовано 9 людей. Варто нагадати, що на озерах Йорданське та Міністерське облаштовані пляжі відсутні взагалі.

КП «Плесо», відповідаючи на поточні гострі виклики, підсилює безпеку. Зокрема, на локації муніципального пляжу «Райдуга», встановлено додатковий аварійно-рятувальний пост у складі чергових матросів-рятувальників, котрі щогодинно здійснюють патрулювання акваторії.

У КП «Плесо» наголосили, що саме пляж «Райдуга» входить у ТОП-3 найнебезпечніших зон відпочинку. Й вчергове закликали громадськість дбати про власну безпеку.

Важливо: Трагедії на столичних пляжах — стало відомо на яких пляжах найбільше потопельників та які причини