У Києві триває розгляд справи із генеральним директором одного з найбільших ТРЦ країни – бізнес-центру “Гулівер”. БЕБ підозрює бізнес-вумен в ухилянні від податків на мільйонні суми, до того ж розслідування триває вже давно.

Суд ухвалив рішення про запобіжний захід для гендиректора ТОВ “Три О” – компанії, що управляє торгово-офісним центром “Гулівер”. Власником будови через юридичні особи є український бізнесмен Віктор Поліщук, про якого можна прочитати тут.

Як сказано у рішенні суду, “Застосувати до ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Борислав Львівської обл., проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , громадянки України, раніше не судимої, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3725 (три тисячі сімсот двадцять п`ять) прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 9 997 900 грн. (дев`ять мільйонів дев`ятсот дев`яносто сім тисяч дев`ятсот) грн., яка може бути внесена як самою підозрюваною, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на депозитний рахунок для внесення застави”.

ТРЦ “Гулівер” – єдиний у Києві великий ТРЦ, що містить ще й офісний центр. Ірина Круппа – єдина жінка-керівник столичного ТРЦ, її підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму понад 145 млн грн.