Однак, громадяни звернулися до Держаудитслужби з вимогою припинити дану закупівлю, аргументуючи це тим, що “кошти повинні йти на обороноздатність країни”. Про це стало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

25 серпня Центр зв’язку та управління ДСНС оголосив тендер на закупівлю планшетів, на які хочуть витратити 55 млн 570 тис. 250 гривень.

Розмір мінімального кроку пониження ціни на торгах – 0,5% від розміру очікуваної вартості. Тендерні пропозиції прийматимуть до 4 вересня, а сам аукціон має відбутися 5 вересня.

Згідно тендерної документації, планується придбати 2 тис. планшетів, які повинні мати наступні характеристики: восьмиядерний процесор з підтримкою 4G та 5G, оперативна пам’ять не менше 8 GB, сенсорний екран, камеру не менше 13 мегапікселів, вбудований мікрофон та гучномовець.

Планшети хочуть придбати до 30 вересня.

Однак, варто зазначити, що громадянка Наталя Іванівна Подосіннікова звернулася до Держаудитслужби з вимогою припинити дану закупівлю.

Вимагаю зупинити цей кримінал під час війни. Кошти повинні йти на обороноздатність країни. Це гроші платників податків, зокрема мої. Вимагаю зупинити процедуру та перенаправити на військові цілі, закупівлю засобів захисту, медичних засобів для потреб ЗСУ. Витрата недоцільна, нелогічна, некритична, нераціональна, неліквідна, та антидержавницька і протиукраїнська. Неприпустимі витрати під час війни”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що під час засідання сесії мер Переяслава Саулко намагався силою вигнати депутата райради Бобровника - сесія закінчилась заявою до НПУ