Також на заході були присутні урядовці, військове командування, очільники релігійних конфесій, дипломати, повідомляє Укрінформ.

Почалися урочистості з виконання Державного гімну України та промови глави Української держави.

«32 роки безперервної незалежності, яка триватиме і далі, яку не дамо розірвати і яку українці не випустять зі своїх рук», - зазначив Зеленський. Президент наголосив, що українці обов'язково переможуть.

«Пам'ятаємо, через що пройшов український народ. Бачимо, що загрожує. Б'ємось проти ворога і знаємо, що ми вміємо перемагати і переможемо. Українські діти на українських площах і вулицях так само святкуватимуть незалежність, наші онуки святкуватимуть, їхні онуки так само разом з друзями нашої держави, із союзниками та партнерами України, яких Україна сама собі обиратиме завжди», - наголосив глава держави.

Зеленський також вручив державні нагороди, здебільшого військовослужбовцям, бойові прапори підрозділам і відзнаки «За мужність та відвагу».

Крім українського Президента, з вітальними промовами виступили президенти Литви Гітанас Наусєда та Португалії Марсело Ребелу де Соуза й прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере й голова Президії Боснії та Герцоговини Желько Комшич.

Лідери Литви та Португалії виголосили промови українською мовою.

Присутні на урочистостях вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх українських героїв різних часів, які віддали свої життя за Україну.

Як повідомлялося, у четвер, 24 серпня, Україна святкує 32-гу річницю Незалежності.