Про це написав юрист та активіст Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook у середу, 23 серпня.

За його словами, тут знаходиться тролейбусно-трамвайне управління, будівля яке є пам'яткою архітектури в стилі модерн. Будівельники вже встигли знести частину даху. На місце викликали інспекторів Департаменту територіального контролю Києва та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, співробітників Національної поліції України, які зупинили проведення демонтажних робіт.

"Щодо порушень благоустрою – відсутній інформаційний стенд, який повідомляв би про вид запланованих робіт, клас наслідків та відповідальну особу. Щодо порушень культспадщини – прострочений дозвіл на проведення робіт. Представник власника божиться, що це реставрація. Проте скидати балки по 100 і більше дахи на землю особисто мені здається варварством і на реставрацію мало схоже".

Будівля трамвайно-тролейбусного управління набула охоронного статусу ще 1986 року. Вона була збудована у 1908-1909 році у стилі модерн. Після закриття Лук'янівського трамвайного депо у 2005 році, будівля довгий час пустувала.

Біля станції метро "Лук'янівська" планують звести торговий центр. Будівництво було розпочато у 2013 році. Забудовник заявляв, що вони збережуть архітектурні пам'ятки — будівлю Лук'янівського парку міської залізниці та будівлю електростанції Лук'янівської міської залізниці та інтегрують їх у свій комплекс.