Про це стало відомо завдяки тендерній документації на Prozorro.

9 серпня Нацмузей “Київська картинна галерея” оголосив тендер на закупівлю послуг з реставрації будівлі музею, який постраждав внаслідок воєнних дій у період збройної агресії російської федерації проти України. На ремонт планується витратити 10 млн 220 тис. 987 гривень.

Розмір мінімального кроку пониження ціни на торгах – 1% від розміру очікуваної вартості. Тендерні пропозиції прийматимуть до 17 серпня, а сам аукціон має відбутися 18 серпня.

Згідно тендерної документації, планується провести ремонт вікон, дверей, світильних ліхтарів, а також відновити оздоблення приміщення бібліотеки.

Ремонт хочуть завершити до 1 грудня.

Нагадаємо, в липні Київська картинна галерея провела тендери на реставрацію будівлі цього національного музею, що знаходиться у Шевченківському районі столиці. Архітектурне бюро, що готує проєктну документацію, та підрядник робіт мають впоратись з усуненням пошкоджень від ракетних обстрілів до зими.

Раніше Хрещатик писав про те, що Київрада планує ввести обмеження на використання держкоштів до кінця воєнного стану, як протидію корупційним тендерам.