Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав депутат Київради Григорій Маленко. Це має значно обмежити можливість сюрреалістичних закупівель та видатків.

"Мораторій на використання бюджетних коштів на другорядні потреби до кінця воєнного стану! Тільки лінивий ще не написав, що чинний підхід до використання бюджетних коштів в Україні в цілому та в Києві зокрема – хибний, якщо не сказати злочинний. Не можна купувати шкіряні барабани, дорогі кавомашини та фінансувати сумнівні ремонти та кількасот мільйонні будівництва допоки ЗСУ мають не закриті критичні потреби. Першим пріоритетом для бюджету будь-якого рівня має бути підтримка ЗСУ та всього, що пришвидшує нашу спільну перемогу"

За його словами, ним буде ініційовано відповідний проєкт рішення Київради. Документ має мету зняти всі питання щодо доцільності використання коштів столичного бюджету. Це дозволить закумулювати значний ресурс, який можна буде направити на фінансування першочергових потреб ЗСУ.

"Цей мораторій не має стати тупою забороною на фінансування дійсно важливих проєктів для життєдіяльності міста. Але має значно обмежити можливість сюрреалістичних закупівель та видатків, які точно можуть почекати перемоги. Тому над ним потрібно буде добре попрацювати. Ми спільно з громадою визначимо пріоритети та напрацюємо рішення яке покаже, що саме місцеве самоврядування може бути драйвером змін та міцною підтримкою наших воїнів"

Чиновник закликав міську владу та депутатів усіх фракцій Київради долучитись до розробки відповідного проєкту.

Раніше стало відомо, що у столиці знову дивують тендерами на дороги за ₴1,3 мільярда.