Про це hromadske повідомили в Департаменті муніципальної безпеки КМДА.

Підрозділи комунальних організацій будуть у повній бойовій готовності для цілодобового запобігання надзвичайним ситуаціям і ліквідації їхніх наслідків, патрулювання на вулицях, охорони об’єктів комунальної та інших форм власності, зазначили в департаменті.

Нагадаємо, у Київраді рекомендують не планувати на День Незалежності України заходи з великою кількістю людей, а натомість проводити їх у «лаконічному форматі». За потреби — обмежитися онлайн-заходами.

У самій Київраді вже підготували проєкт планів відзначення у столиці Дня Державного прапора та Дня Незалежності України. Планується низка урочистих, культурно-мистецьких, освітніх, спортивних та інших заходів.

Інформації щодо загальнодержавних заходів, які планують провести в Києві до Дня Незалежності, Київська міська військова адміністрація ще не отримувала.

Заступник голови КМДА Володимир Бондаренко у коментарі «Київ24» зазначив, що місто не планує масових заходів.

«Усі заходи будуть локального рівня. Натомість кінцевого варіанту від Офісу президента та уряду щодо формату державних заходів ще немає. Можливо, як і минулого року, це буде виставка техніки. Проте наразі ми ще очікуємо остаточну інформацію», — сказав він.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький попередив, що на День Незалежності України російські окупаційні війська можуть «скоїти черговий акт ракетного тероризму».

Як було торік?

Протягом торішнього Дня Незалежності, 24 серпня 2022 року, російські війська обстріляли 58 українських населених пунктів. У той день в Україні оголошували рекордні 189 тривог в областях та Києві.

Через обстріли було багато загиблих та поранених. Наймасштабнішим був удар по залізничній станції Чаплине у Дніпропетровській області, де загинули 25 людей, зокрема двоє дітей. У Хмельницькій області росіяни обстріляли критичну інфраструктуру Шепетівського району, а в Миргороді Полтавської області — військовий аеродром.

Крім того, упродовж дня в Україні фіксували хвилю фейкових мінувань. Надходили повідомлення про псевдомінування залізничних вокзалів у Вінниці, Рівному та Хмельницькому. Також анонімно повідомляли про «мінування» об'єктів у Львові, Мукачеві та Дніпрі. Через це довелося евакуювати тисячі людей.