За даними відомства, як передають "Коментарі", готель “Експрес” з 2001 року знаходився в оренді у приватної компанії.

Мінінфраструктури впродовж останніх років неодноразово зверталось до уповноважених органів контролю щодо необхідності повернення з оренди готелю через порушення умов договору, а також збитків для держави через занижену вартість. Згідно з договором вартість квадратного метра приміщення у місяць складала у середньому 12 гривень. Тоді як за оцінками експертів міжнародних агенцій нерухомості, вартість подібних об’єктів у центрі Києва складає щонайменше 800 гривень за квадратний метр.

"Після закінчення терміну оренди 31 липня 2023 року наказами Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Регіонального відділення Фонду державного майна по м. Києву цілісний майновий комплекс готель “Експрес” повернуто із оренди державну власність. Попри законні дії та підстави, колишній орендар не допускає представників держави на об’єкт, перешкоджає роботі аудиторів та намагається здійснити рейдерське захоплення готелю “Експрес”, — заявили в міністерстві.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури звернулося до правоохоронців для забезпечення законних прав держави на майно. Інші подробиці у відомстві не розголошують.

Раніше Хрещатик писав про те, що у середмісті Києва повернули у державну власність готель «Експрес».