Про це повідомляє Proslav. Слід зазначити, що спершу День молоді відзначили у селах Переяславської громади – від самого ранку на березі ставка села Велика Каратуль тривав волейбольний турнір, а у Дем’яненцькій гімназії – шаховий.

Уже по опівдні естафету перехопили містяни. Тут у парку імені Тараса Шевченка розгорнувся благодійний ярмарок, а присутні могли долучитися до участі чи то у літературному пікніку, де своїми талантами вражали поети краю Вікторія Саранча (Цьома), Анна Триголос, Максим Левченко й Світалана Шевченко чи у школі операторів БПЛА «Сокіл», де дснс-ники, за символічний донат для захисників, демонстрували пункт управління безпілотними літальними апаратами чи надавали змогу покататися на квадроциклах, а військові, які пройшли бойові дії на південному напрямку, вчили усіх охочих літати дронами. Кажуть, такими навичками мають володіти якнайбільше людей, адже за один день російські окупанти виробляють близько сотні дронів-камікадзе які може бути випущено будь куди. Відтак протидіяти їм і чинити опір має вміти якнайбільше людей, тим більше що операторам дронів на Сході необхідна заміна.

Також протягом усього вечора в парку тривав ярмарок, де можна було придбати солодощі та біляші, вироби майстринь, іграшки, картини, магніти та сувеніри, патріотичні татуювання й, навіть, сукуленти. Пізніше частину коштів з продажу ярмаркарі перерахують на один зі зборів місцевих волонтерів.

Ближче до вечора на локації працювали творчі майстерні, зокрема секретами художньої майстерності з охочими дітьми у рамках свого майстер-класу ділився Роман Мотузок, міні-квест для дітей та спортивні активності й розваги від ігрового клубу «Спільно Juniors». Також працювали дві (дитяча та доросла) фотозони, де позмінно працювали фотографи міста – про роботу цієї локації та усі деталі ми згодом розповімо в окремій публікації. На кожній з локацій було цікаво і людно.

За трохи, на парковій сцені поблизу КЗ «Переяславський ЦКМ», відбулися урочистості з нагоди Дня молоді. Молодь вітали міський голова Вячеслав Саулко, його заступниця Оксана Степаненко, секретар міської ради Лідія Оверчук. Зазначили, що молодість – це стан душі, подякували молодим людям та, особливо, захисникам. Вони нагородили молодь, яка втілює важливі соціальні проєкти, розвиває громаду та робить її успішною: голову Молодіжної ради Переяславськохї МТГ Анну Сахно; адміністратора Молодіжного центру «Зустріч» Дениса Скрипця і депутата Переяславської міської ради Євгенія Глазунова. Також нагороджували молодь з числа працівників Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій: старшого лейтенанта служби цивільного захисту, начальника групи відомчого цифрового радіозв’язку вузла зв’язку Центру зв’язку та управління ДСНС України Михайла Пінчука; дільничного інспектора поліції сектору превенції Відділу поліції №1 Бориспільського РУП ГУНП України в Київській області Надію Мотриченко і головного інспектора відділу організації профілактичної роботи Бориспілського РУ ГУ ДСНС України у Київській області Олександра Бутенка.

Не оминули й молодих лікарів та волонтерів – нагород удостоїлися волонтер-медик Вікторія Кононська; лікар-педіатр міської амбулаторії КНП «Переяславський центр Первинної медико-санітарної допомоги» Лідія Козакова; головний спеціаліст з питань охорони здоров’я відділу з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради Олена Гриценок та молодий підприємець Олександр Петруня. Крім того нагородили тих, хто творить культурний продукт і виховує підростаюче покоління: тренера-викладача з баскетболу КЗ «Переяславська ДЮСШ» Альону Теслю; культорганізатора, керівника студії сучасного танцю «Шоколад» Переяславського БХТДЮМ Анну Мукоїду й учасницю любительського об’єднання «Творчі», народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» з Вовчківецького СБК Вікторію Корнієнко.

Популярні новини зараз

Підроблені "консульські" посвідчення за $10 тис. для перетину кордону ухилянтами — СБУ викрили "схему" на Київщині

До київських ТЦК СП вже доставлено понад 2300 ухилянтів — ЗМІ

У Києві вчора під час відключень світла почали тестувати підсвітку Оболонського "мосту-хвилі"

На фронті під час виконання бойового завдання загинув військовий із Києва - Ярослав Соха

Показати ще

У цей день спеціальними гостями заходу стали заслужена артистка естрадного мистецтва України Інна Лисаківська та дует баяністів, лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів «FINGERS JUMP». Було чим відповісти і місцевим талантам – спершу виступ мали дівчата з вокальної студії «Мелодія», а після естафету перехопив «Відкритий мікрофон» від Молодіжного центру «Зустріч». Своїми талантами дивувало близько двох десятків учасників різного віку, захоплень та талантів, зокрема: співак та музикант Іван Ігнатенко, поетеса Вікторія Саранча, юні таланти Анна Коноваленко та Вероніка Христюк, молода і перспективна Злата Гайдучок і Вікторія Якубовська, досвідчена Алла Кучеренко, амбітні Марина Бродова й Володимир Лук’янов. Також у ході проведення заходу вражали вихованці Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці – ансамбль «Сузір’я» та Леонтія Захарчук. Свої вишукані пісні продовжили співати й учасниці вокальної студії «Мелодія» Анна Петрик, Софія Леонова, Ліза Степаненко, Дарина Галенко, Аліна Брик та Ганна Ляч.

На завершення вечора присутні мали змогу переглянути вже культовий український художній фільм Зази Буадзе «Мати Апостолів» та зустрітися з однією з його акторок Світланою Осипенко, яка нині теж захищає Україну. З-поміж відповідей дізналися й про те, чим нині живуть військові. Безпосередньо сам фільм знятий за реальними подіями, які відбувалися на сході України у 2014-2015 роках, де ще й дотепер продовжуються бойові дії. Трагізм війни показано через історію матері, – розповіла Осипенко.

Під час перегляду перед очима глядача постала повна картина трагедії, яку несе війна. Відомо, що перший міжнародний показ стрічки відбувся в рамках European Film Market кінофестивалю Berlinale в Берліні в лютому 2020 року, після якого отримав багато схвальних відгуків міжнародних продюсерів. Наразі кіно вже отримало майже сімдесят міжнародних та всеукраїнських нагород. Як було зазначено, з початком повномасштабних бойових дій було розпочато Всесвітній благодійний тур фільму для допомоги Україні за сприяння Посольств України, за участі українських громад, за підтримки Благодійного Фонду HelpUkraine (Литва).

Раніше Хрещатик писав, що спортсмени з Переяслава представлятимуть область на змаганнях з боксу.