На зустрічі з небайдужими мешканцями Виноградаря чиновники запевнили, що буде підписано розподіл бюджету, який передбачає виділення коштів на розчищення озера та наповнення його водою.

Про це стало відомо з допису на Facebook – сторінці активіста та захисника озера Синє Юрія Андреєва.

“Через активність місцевої громади Голова КМВА зрозумів, що це питання таки "на часі". Буде підписано розподіл бюджету, який передбачає виділення коштів на розчищення озера”

За словами Андреєва, мешканців запевнили що “у КП “Плесо” є розроблений фахівцями проєкт по врятуванню озера, який передбачає його розчистку на глибину 5 метрів, відновлення його гідрологічного режиму через відкриття підземних джерел й наповнення водою природним шляхом”.

Зазначається, що роботи, заплановані ще на минулий рік, було зупинено через повномасштабне вторгнення росії.

Також 25 травня цього року столичні депутати на сесії підтримали Перелік природоохоронних заходів, першим пунктом в Переліку стоїть розчистка озера Синє.

“Також підготовлений проєкт Розпорядження КМВА про розподіл коштів природоохоронного фонду, який передбачає виділення 35 млн гривень на комплекс робіт по ревіталізації озера. Півтора місяці документи знаходяться на підписі у очільника КМВА”,

Він висловив надію, що наступного тижня все буде підписано, та до кінця року будуть проведені роботи по порятунку озера Синє.

Нагадаємо, мешканці Виноградаря вже давно стривожені станом свого улюбленого Синього озера. Всі рішення та розпорядження столичної влади начебто були готові, але до дій так і не дійшло. У мешканців існує думка, що озеро навмисне знищують під чергову забудову.

Нагадуємо, що днями вчергове мешканці Подільського району Києва забили на сполох через обміління озера Синє. Цього літа, коли відбуваються повені та випадає рекордна кількість опадів, озеро пересушене, а столична влада ніяк не діє.