Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова.

"Щодо кричущого випадку знесення понад 200-річного будинку на Подолі, на що міська влада не давала жодних дозволів чи погоджень. По-перше, я ініціюю розірвання Київрадою договору оренди (від 2009 року) на Ярославській, 13-Б. Оскільки приватний власник, всупереч усім нормам і здоровому глузду, прикрившись листом Мінкульту, вирішив, що може паплюжити історичну спадщину нашого міста. По-друге, міська влада готує звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності дій власника"

Він зазначив, що також ініціюватиме ухвалення Київрадою рішення щодо заборони реконструкції та інших дій з будівлями міста, яким більш як 100 років (незалежно від того, внесений цей будинок в реєстр чи ні), - без висновків містобудівної ради.

Читайте також: У Києві на Подолі на місці знесеного будинку власник планує побудувати апарт-готель із залученням іноземного інвестора

Кличко закликав Верховну Раду ухвалити в другому читанні законопроєкт 0895 (від 2019 року), який дозволить місцевій владі примусово викупати у безвідповідальних приватних власників, повертати у власність громади памʼятки архітектури, старовинні приміщення, які власники належно не утримують, що призводить до їх руйнування. Цей законопроєкт стосується охорони культурної спадщини всієї країни.

Раніше Хрещатик писав про те, що серед ночі на Подолі знесли унікальну 200-річну будівлю, що була зразком житлової деревʼяної забудови ХІХ ст.