Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На території ділянки в 2,5 сотки землі буде побудовано чотириповерхову будівлю, яка відповідає зовнішньому вигляду Подолу та його філософії, навіть кольори підібрали... Там передбачено аж 11 апартаментів, будинок функціонуватиме як апарт-готель. Я вірю в перемогу України, мені навіть вдалося переконати іноземного інвестора в туристичній привабливості нашої країни... Я впевнений, що наш апарт-готель матиме попит"

Сергій Боярчуков повідомив, що будинок на Ярославській, 13б, він купив 2007 року, будівлю не внесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток, тобто вона не має статусу пам'ятки архітектури.

"Щодо історичної цінності, хочу зазначити, що в цій будівлі був розташований витверезник. Можливо, він і становить для когось цінність, але мені здається, це не загальна картина, а якісь особисті історії деяких людей".

За його словами, стан конструкцій будівлі не був придатним для подальшої експлуатації та реконструкції, що підтверджено експертизою. У виконаному ДП "НДІБВ" дослідженні зазначено, що в конструкціях будівлі наявні пошкодження, через які не може бути забезпечена надійна і безпечна подальша експлуатація; термін ефективної експлуатації дерев'яних конструкцій споруди вже давно минув.

Щодо необхідних археологічних робіт, він повідомив, що договір з Інститутом археології підписано й повністю оплачено в січні 2022 року, археологічні роботи буде проведено найближчим часом.

Дозвіл на знесення будівлі "реконструкцію" надали у Мінкульті в березні.

У березні Мінкульт дав дозвіл на реконструкцію 200-річного дерев’янного будинку, який 10 серпня повністю знесли на Ярославській, 13, пише народна депутатка Ксенія Семенова.

«Так виглядає реконструкція. «Частковий демонтаж до фундаменту». Містобуди видав міський департамент. Інший міський департамент не надав охоронного статусу. Поліція стояла і дивилася».

Згідно з документами, замість будівлі постане «клубний дім» за замовленням Сергія Боярчукова з юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери».

Поліція відкрила кримінальну справу щодо знесення будинку на Ярославській. Це справа за статтею 356 Кримінального кодексу України, самоправство. За санкцією статті можна отримати штраф до 50 неоподаткованих мінімумів (750 гривень), виправні роботи на строк до двох років чи арешт на строк до трьох місяців.

Раніше Хрещатик писав про те, що вночі на Подолі знесли унікальну 200-річну будівлю, що була зразком житлової деревʼяної забудови ХІХ ст.