Наразі слідчі повідомили зловмисникам про підозру, на час слідства вони перебуватимуть під вартою. Про це повідомляє відділення столичної поліції.

До чергової частини відділу поліції №3 Шевченківського управління поліції звернувся 21-річний хлопець та повідомив, що у парку його пограбували двоє невідомих. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, правоохоронці прийняли заяву та розпочали пошуки грабіжників.

Як розповіла слідча відділу поліції №3 Шевченківського управління поліції Іванна Олійник, співробітники карного розшуку провели комплекс оперативно-розшукових заходів та затримали ймовірних підозрюваних:

«У ході досудового розслідування ми встановили, що хлопці підійшли до молодика, один вдарив його по ногам, а інший в цей час застосував сльозогінний газ. Потім вирвали рюкзак та з викраденим майном з місця вчинення кримінального правопорушення зникли. У подальшому, цього ж дня вони на вулиці Данила Щербаківського розрахувались викраденою банківською карткою потерпілого. Затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України – це кияни 2004 та 2005 років народження».

За даним фактом слідчим відділом Шевченківмького управління поліції розпочато два кримінальних провадження за ч. 4 ст. 186 – грабіж вчинений в умовах воєнного стану та ч. 3 ст. 357- Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження Кримінального кодексу України.

Читайте також: Розбороняв бійку, а потім обікрав одного з "бійців" - поліція судитиме киянина

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі оголосили фігурантам про підозру, а Шевченківський районний суд столиці обрав їм запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Раніше Хрещатик писав про те, що поліція затримала "злочинця-хамелеона", який видавав себе за військового.