У Києві витратять майже 5 мільйонів гривень на капітальний ремонт сходів в одному зі столичних парків. Відповідний тендер на пошук підрядника з'явився на сайті Prozorro.

Замовником ремонтних робіт виступає Київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд", Вони проведуть ремонтні роботи в парку "Вічної слави", розташованому у Печерському районі Києва.

За оприлюдненим тендером слідує, що вартість замовлених робіт становить майже п’ять мільйонів гривень. Серед замовлених послуг - демонтаж старих плит на сходах, земляні, монтажні та бурові роботи, укладання нових дорожніх плит, облаштування дощової каналізації тощо.

Підрядник повинен виконати реставрацію та провести капітальний ремонт сходів у столичному парку "Вічної слави" до 31 грудня 2023 року. Аукціон заплановано провести наступного тижня. Торги відбудуться у четвер, 3 серпня.

Щодо робіт, то в парку планують розв'язати проблему відведення дощових вод. Для цього підрядник має укласти нові сталеві водопровідні труби з проведенням гідравлічного випробування.

Крім цього, є ціль демонтувати 20 метрів трубопроводів з поліетиленових труб, дощоприймачі та решітки. Після цього запланований демонтаж сходових площадок та покриттів з гранітних плит (ці плити використають повторно). Для цього розберуть блоки та колони масою до 2 тонн. Все будівельне сміття вивезуть на відстань 30 км та вирівняють площадку для майбутньої роботи.

Читайте також: У «Київзеленбуд» пообіцяли більше не створювати рослинні скульптури, поки триває війна