Про це повідомили в пресслужбі Київської міської ради. У столиці продовжується процес дерусифікації.

"Парк імені О. С. Пушкіна було названо в 1898 році до сторіччя із дня народження російського поета Олександра Сергійовича Пушкіна. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву парку. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 13 699 голосів набрала пропозиція – Івана Багряного"

Як пояснили в Київраді, нова назва запропонована на честь українського письменника, драматурга, публіциста, журналіста та політичного діяча Івана Багряного. Він був головою виконавчого органу Української національної ради, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка (1992 рік, посмертно), номінантом на Нобелівську премію з літератури (1962 рік).

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутати міськради підтримали нову назву. Варто додати, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Раніше столиця поповнилась вулицею у Дніпровському районі на честь відомого історика та книговидавця Олександра Лазаревського.