В Україні працює державне регулювання цін, яке дає змогу контролювати вартість соціально важливих продуктів для населення в умовах війни. Однак, далеко не всі магазини дотримуються правил, тим самим наживаються на покупцях.
Держпродспоживслужба проводить перевірки, щоб вказівки уряду виконувались. У липні спеціалісти виявили чергових порушників, які віддавали продукти за завищеними цінами.
Зокрема, суб'єкт господарювання у Києві продавав батон, борошно, хліб, яйця, курятину з торговельною надбавкою, що перевищує максимальний розмір 10%. Таким чином він порушив закон, повідомляє пресцентр відомства.

У результаті фахівці склали акт, згідно з яким суб'єкт виплачує адміністративно-господарські санкції на суму понад 264,8 тисячі гривень.

Держпродспоживслужба також закликає громадян звертатися зі скаргами, якщо вони зафіксують незаконне завищення цін у магазинах. Це можна зробити через гарячу лінію за телефоном +38 (093) 362 05 36. У будні з 09:00 до 16:00 (0532) 60-66-47, а також на сайті Держпродспоживслужби dpss.gov.ua в розділі електронних звернень.