Пр оце повідомляє Київська ОВА.

Під час наради регіонального оперативного штабу з підготовки і забезпечення сталого функціонування господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року повідомили, що на Київщині наразі комплексно підготовлено 3 527 будинків. Також до зими вже готові 457 шкіл і дитячих садків та 298 закладів охорони здоров’я. Мова йде про ремонт покрівель, приведення до ладу систем опалення та холодного водопостачання, реконструкцію та ремонт котелень, промивку систем опалення.

Зокрема, в закладах освіти Київської області заплановано до кінця поточного року відремонтувати покрівлі у 94 освітніх закладах, зробити заміну вікон на енергозберігаючі у 69 школах та садках. Також проведуть термомодернізацію 5 закладів освіти Макарівської територіальної громади, що постраждали під час військових дій

Відповідні роботи з підготовки проводить і теплове господарство області: поточні, капітальні ремонти та реконструкції котелень, гідравлічні випробування мереж. Загалом уже підготовлено 747 котелень, капітально відремонтовано 40 котелень та підготовлено майже 440 км теплових мереж, окремі з яких були замінені повністю.

Крім того, вже відремонтовано 239 км водопровідних та каналізаційних мереж, 305 водопровідних та каналізаційних насосних станцій, 54 водопровідні та каналізаційні очисні споруди та 483 свердловини.

Серед іншого учасники наради розглянули питання забезпечення альтернативними джерелами електроенергії об’єктів критичної інфраструктури та заготівлю біопалива для сталої роботи в осінньо-зимовий період.

«Майбутній опалювальний сезон буде не менш складним, ніж попередній. Наголошую, що всі об’єкти житлово-комунального господарства та соціально-культурного призначення мають бути готовими до зими належним чином. Наразі робота триває в посиленому режимі та відповідає запланованим графікам. Перебуваємо на постійному зв’язку з територіальними громадами, аби оперативно вирішувати питання, що виникають під час підготовки. Діємо злагоджено та послідовно, враховуючи досвід минулої зими»

Серед учасників – директор Департаменту житлово-комунального господарства й енергоефективності Олександр Попроцький, представники структурних підрозділів КОВА, АТ «Оператор газорозподільної системи «Київоблгаз», Державної інспекції енергетичного нагляду України у Київській області, ГУ ДСНС України в Київській області, Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, ДП «Ліси України», ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні електромережі» та територіальних громад пристоличного регіону.