Шевченківська районна державна адміністрація фінансує укриття в Закарпатської області. На це виділено із міського бюджету столиці $400 тис. Про це повідомив народний депутат України Леонід Ємець.

Шевченківська РДА фінансує укриття в селі Осій Хуського району Закарпатської області. Вартістю – $400 тис. Це не жарт. За гроші киян роблять укриття в єдиній області України де ще нічого ні разу не прилітало.

Примітка: насправді 4 травня 2022 вперше від початку широкомасштабної війни рфпроти України російська ракета прилетіла на Закарпаття. Влучила у залізничну підстанцію селища Воловець у Карпатах. Обійшлось без жертв, але є ушкодження.

Як зазначається, згідно даних Prozorro за кошти киян буде побудоване укриття на 140 осіб в селі Осій Хустського району Закарпаття – дитячий табір «Зачарована Долина». Проектна вартість будівництва 14 млн грн, саме така вартість відображена в проектних розрахунках, договір на проектування за 360 тис. грн. вже підписано.

«Оскільки до цього там вже зробили ремонт на 7.3 млн грн і судячи з кошторису і вартості робіт робили по-багатому - двері по 22 тис. грн., кондиціонери по 160 тис., душові кабіни по 32 тис., та судячи з вартості унітазів це таки був Villeroy&Boch і так далі.

Окрім цього в травні туди купили люксовий мікроавтобус за 2 млн Hyundai Staria в топовій комплектації Business+ з купою класних фішок – шкіряний салон, звук Bose та красива підсвітку салону», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що у столиці за понад 20 млн гривень збудують два укриття в інтернатах.