Зокрема, за його словами, центральна влада продовжує "шукати приводи для маніпуляцій і дискредитації" керівництва столиці.

"За тиждень Державна комісія з перевірки мостових споруд, створена рішенням РНБО, вирішила зібрати інформацію щодо стану 28 тис. мостів по всій Україні! Наразі комісія отримала дані щодо майже 22 500 штучних споруд. У публічній площині претензії лунають тільки до Києва…"

Він додав, що мета урядовців – "швидко підігнати цифри, не розповсюджуючись про обʼєктивну ситуацію". Кличко нагадав, що міст Патона, що перебуває в аварійному стані, два роки тому, за наполяганням уряду, був переданий для ремонту в проєкт "Велике будівництво", щоб роботи розпочалися якомога швидше. У свою чергу перебудова аварійного мосту Метро коштує щонайменше 500 млн євро за оцінками фахівців ЄБРР, з якими були домовленості про фінансування.

З початком вторгнення спільні з європейськими партнерами проєкти поставлені на паузу, однак влада Києва розробляє проект першочергових протиаварійних робіті планує розпочати оновлення мосту Метро 2024 року.

Усього через Дніпро в Києві прокладено вісім мостів, включаючи пішохідний на Труханів острів. Наразі триває ремонтується Північний міст. А на Південному мосту замінюють деформаційні шви, роботи планують завершити до кінця літа.

Він додав, що також триває капітальний ремонт на 5-ти штучних спорудах та поточні роботи – на 6-ти об'єктах. З 2018 по 2022 рік у Києві здійснили ремонти на 23 мостових спорудах.

У свою чергу Дарницький міст перебуває на балансі Мінінфраструктури. К Києві сподіваються, що його введуть в експлуатацію, бо більше 20 років обʼєкт – у незавершеному стані.