Столична прокуратура через суд зобов’язала балансоутримувача привести сховище у належний стан. Так, у Київській міській прокуратурі зазначили, що послідовно вживають заходи представницького характеру, спрямовані на зобов’язання власників та балансоутримувачів привести у стан готовності сховища у столиці.

Рішення Київського окружного адміністративного суду стосується сховища в Оболонському районі столиці.

«Встановлено, що на балансі одного з суб’єктів господарювання перебуває захисна споруда цивільного захисту по вул. Коноплянській площею 356 кв.м, яка здатна розмістити 300 громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці залучають киян до інспектувань укриттів і сховищ

Водночас перевіркою органів прокуратури та ДСНС України встановлено, що приміщення не готове для використання за призначенням, знаходиться у аварійному стані і не може використовуватися для укриття мешканців столиці», - пишуть у прокуратурі.

В умовах воєнного стану, коли столиця постійно піддається ракетним ударам, неготовність до використання захисної споруди цивільного захисту несе надзвичайний ризик для життя і здоров’я людей.

При цьому чинним законодавством на власників, балансоутримувачів та користувачів захисних споруд цивільного захисту покладено обов’язок утримувати їх у готовності до використання, наголошують у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укриття в школах столиці працюють за призначенням - влада

Як повідомляється, наразі суд підтвердив обґрунтованість вимог прокурора до балансоутримувача про необхідність приведення сховища у готовність з метою забезпечення належного захисту життя та здоров’я людей.