Про це розповів у себе у Facebook митрополит Православної церкви України Євстратій Зоря, опублікувавши відповідне відео.

«За канонічним правом, те, що призначено до храму — у храмі й залишається. Але ми бачимо, як шанувальники МП, коли йдуть із храмів — іноді навіть святий престол зривають, виносять ікони і все, що тільки можуть. Так і у Білій Церкві — навіть доріжки їм знадобилися… Ікони ж винесли раніше»

Утім, як зазначив Зоря, ПЦУ вирішила не перешкоджати настільки дріб'язковому мародерству, однак зауважив, що якби не вчасне втручання, то підконтрольні РПЦ попи, певно, спробували б поцупити й іконостас із престолом.

Мені ж чомусь під час відео пригадалися слова Євангелія про обтрушування пороху з ніг. Отой московський порох з їхніх ніг ми ніби обтрусили, а вони забрали його із собою. «Якщо ж прийдете в якесь місто і не приймуть вас, то, вийшовши на перехрестя його, скажіть: і порох, що прилип до нас з вашого міста, обтрушуємо вам; але знайте, що наблизилося до вас Царство Боже.» (Лк 10:10-11).

Раніше ми писали про те, що у Білій Церкві загострився конфлікт між прихильниками УПЦ МП та місцевими жителями.