Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника столичного підприємства за обвинуваченням в умисному ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах, видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році керівник підприємства розробив та реалізував схему ухилення від сплати податків під час ввезення на територію України палива для реактивних двигунів.

«Так, для мінімізації податкових зобов’язань підприємець скористався пільговим механізмом сплати податків, використавши підроблений вексель та зазначивши в офіційних документах неправдиву інформацію про те, що отримувачем цього палива є підприємство із забезпечення державного матеріального резерву»

Таким чином керівник компанії ухилився від сплати 17 млн грн податків. З метою відшкодування завданих збитків прокурор заявив цивільний позов на визначену суму. Також накладений арешт на майно підозрюваного на загальну суму 5,6 млн грн.