"Відсутність усього комплексу розв'язок призвела до того, що транспорт не міг використовувати Дарницький міст, як це передбачено проектом. Виник дисбаланс транспортних потоків: сусідні мости – Південний і міст імені Патона – були перевантажені, у той час коли Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності" зазначається в дописі власника компанії-підрядника

Вказується, що проблема проїзду на Лівий берег набула більшого масштабу після початку повномасштабного вторгнення, коли рух через Південний міст було обмежено.

Будівельні роботи на мосту зупинялися внаслідок повномасштабного вторгнення рф, але вде у травні 2022 року були поновлені. Наразі нові з’їзди Дарницького мосту готові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили міст через річку Ірпінь – пряме сполучення між Києвом та Фастовом відновлене

Нагадаємо, залізнично-автомобільний міст через Дніпро почали будувати у 2004 році, коли міністром транспорту був Григорій Кірпа, через що за мостом закріпилася неофіційна назва “міст Кірпи”. Навесні 2010 року було офіційно відкрито залізничну частину, у грудні цього ж року відкрили рух автотранспорту з лівого берега на правий. Ще через півроку транспорт рухався вже в обидва кінці. У 2011 р. завершили правобережну частину мосту, відкрили заїзди з боку мосту Патона та на Видубичі. У 2012 р. почали будувати заїзди з лівого берега, з'їзди на Дніпровську набережну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частиною Північного мосту найближчі 2 місяці буде проїхати складно — розпочався ремонт

КМВА визначила завдання щодо розвантаження важливих доріг у столиці, через ремонти яких ускладнене автомобільне сполучення в місті. Особливо труднощі виникли зі сполученням правого та лівого берегів Дніпра.

Раніше ми повідомляли, що у Дарницькому районі столиці завершили капремонт кільцевої розв’язки.