У Києві біля ст. м. «Житомирська» незаконно встановлений кіоск перетворився на капітальну споруду з поштовою адресою. Про це розповів голова Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея.

«Споруда встановлена з порушенням усіх ДБН: прямо на пішохідному переході, несе загрозу життю і здоровʼю людей, встановлена прямо над тунелем КП «Київський метрополітен» ст.м. Житомирська, і т.п.» Геннадій Кривошея

За словами активіста, випадки з такими диво-перетвореннями із незаконного в законне, не поодинокі та лише свідчать про те, як працюють корупційні схеми, «як через суди можна прихвазитувати землю, як можна отримати, або не отримати, погодження у всіх комунальних структур, як за гроші дабі вводило в експлуатацію і тп».

Кривошея зазначив, що Громадська Рада при КМДА 2021-2023 розпочинає перевірку, зокрема будуть направлені заяви до Київради, КМВА та Департаменту міського благоустрою КМДА з метою проведення експертиз та отримання всіх дозволів та погоджень. Нагадаємо, біля ст. м «Житомирська» не вперше помічали чимало МАФів, які знаходилися із порушення ДБН, зокрема і впритул до входу у підземний перехід.

Вам може бути цікаво: У столиці відкрили 20-метровий мурал на честь українських IT-фахівців - навіщо це рішення?