Так, за словами Антона Геращенко, вибух у багатоповерхівці на Позняках скоріш за все пов’язаний з можливими порушеннями співробітниками “Київгазу” технології обслуговування лічильників. Про це він розповів в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1 + 1”, повідомляє сайт Хрещатик.news.

Він наголосив, що основна версія, за якою наразі працює поліція разом з прокуратурою – перевірка дотримання технології повірки лічильників співробітниками “Київгазу”.

Відомо, що мешканці багатоповерхівки, де стався вибух, за кілька днів до трагедії скаржились на те, що відчували запах газу.

Геращенко підтвердив, що за тиждень до трагедії співробітники “Київгазу” дійсно проводили роботи в будинку по заміні лічильників:

“Дійсно, за тиждень до цього страшного вибуху, який привів до п’яти жертв, були звірки лічильників. Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки – байпаси – і дійсно були повідомлення від мешканців і свідків, що був запах газу…

Тому основна версія – це перевірка саме цих дій. І якщо буде достатньо підстав вважати, що це неправомірні, непрофесійні дії співробітників компанії, то можуть бути позови до суду за компенсацією”.

За його словами, підозри поки нікому не пред’являлись.

Заступник генерального прокурора Олексій Симоненко додав, що правоохоронці розслідують кримінальне провадження в зв’язку з вибухом у багатоповерхівці.

“У ході розслідування основна версія – вибух побутового газу. Перевіряються й інші версії. Призначено низку складних, комплексних експертиз, за результатами висновків експертів буде остаточна відповідь на це питання”, – сказав Симоненко.
Як повідомив заступник генпрокурора, наразі проводиться виїмка документів. “Насамперед, щодо забезпечення газом і дотримання всіх норм безпеки при цьому”, – пояснив він.

Симоненко зазначив, що правова оцінка дій конкретних посадових осіб “Київгазу” буде дана в рамках розслідування справи.

Нагадаємо,  в Києві завершили пошуково-рятувальні роботи на місці вибуху у будинку на Позняках (фото, відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

На станції столичного метро померла людина

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Показати ще

Читайте також:

Зеленський вручив ключі від житла у Феофанії постраждалим від вибуху на Позняках (фото, відео)

Дівчинці, що втратила родину через вибух на Позняках, збирають кошти фейкові родичі: ДСНС