Для дівчинки, що вижила після вибуху у багатоповерхівці на Позняках, але втратила всю родину, збирають кошти у соцмережах. Проте сама дівчинка цих “родичів” не знає – це шахраї опікуються поповненням власних карток. Про це розповіла на своїй сторінці в Фейсбуці речниця ДСНС Світлана Водолага, інформує Хрещатик.News

За словами речниці ДСНС, у соцмережах стали з’являтися пости з проханням про допомогу дівчинці Насті, яка втратила родину під час вибуху і обвалу будинку на Позняках – батька й матір, а також старшого брата. Саму Настю рятувальники дістали з-під завалів, на щастя, живою. Зараз вона перебуває в лікарні, з нею працюють психологи. Настя потребує допомоги, але жодним чином не знає тих людей, які називають себе її родичами і збирають кошти на власні картки.

Фото: ДСНС

Речниця ДСНС зазначила: “Для тих, хто вирішить використати трагедію Анастасії для власної наживи, попереджаю: у нас є номери всіх карток тих, хто дійсно допомагає дівчинці”.

Нагадаємо, вранці 21 червня у десятиповерховому будинку по вулиці Соломії Крушельницької 1/5, через виток газу стався вибух, який зруйнував одразу чотири поверхи. Рятувальники з-під завалів дістали  трьох травмованих, але п’ятеро людей загинули. Наразі роботи завершені, будинок охороняють від мародерів.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Допомога постраждалим від вибуху: Київ виділить з резервного фонду міста 30 млн

Чи була вибухівка? Поліція назвала основну версію вибуху в будинку на Позняках