Наразі немає сенсу обговорювати вступ України до НАТО, оскільки Росія ще не програла війну повністю.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг на Копенгагенському саміті з питань демократії, пише “Фокус”, посилаючись на The Guardian.

Він заявив, що очікує, що Альянс погодить програму допомоги Україні на багато років. Союзники в липні зустрінуться і надішлють дуже чіткий сигнал підтримки Києву.

“Щодо членства. Я очікую, що союзники по НАТО скажуть, що Україна стане членом альянсу. Про це йшлося кілька разів”, — зазначив Столтенберг.

За його словами, Україна має право обирати власний шлях, а Москва не може їй вказувати. Двері для вступу в НАТО для країн завжди відчинені.

“Я також очікую, що ми погодимо багаторічну програму для України, в рамках якої ми працюватимемо над допомогою України перейти від стандартів, доктрин та обладнання радянської доби до стандартних доктрин та обладнання НАТО”, — сказав генсек Альянсу.

Він зазначив, що необхідно, щоб Збройні сили України були повністю сумісні з армією НАТО. Однак найголовніше завдання зараз – забезпечити перемогу у війні над Росією.

“Бо тільки в тому випадку, якщо Україна візьме гору як суверенна незалежна нація в Європі, є сенс обговорювати, коли і як вона може стати членом Альянсу”, — сказав він.