Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив про запуск реформування Генпрокуратури, після того як вступив в силу відповідний законопроект №1032.

В рамках реформування ГПУ пройде процес атестації для діючих прокурорів, який повинен завершитися до 1 вересня 2020 року, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

“Мета реформи – нові стандарти роботи прокурорів, які відповідають очікуванням суспільства, бізнесу та інвесторів. Спочатку відбудеться атестація, і всі діючі прокурори, які пройдуть оцінки за критеріями професіоналізму, продовжать працювати в нових органах прокуратури. Процес атестації має бути завершено до 1 вересня 2020 року “, – повідомив Рябошапка.

Атестація буде складатися з трьох етапів – двох іспитів і співбесіди. До кожного наступного етапу будуть допускатися прокурори, які пройшли попередній етап. Комісії будуть складатися з представників, делегованих міжнародними організаціями.

Згідно закону, Генеральну прокуратуру перейменують на Офіс генпрокурора, регіональну прокуратуру на обласну, місцеву – на окружну. Військової прокуратури не буде. Генпрокурор має право створювати спеціалізовані підрозділи при необхідності.