До Верховної Ради може вдруге пройти чинний нардеп Андрій Шинькович.

Про це свідчать результати свіжого дослідження соціологічної служби “PR-consult”.

Соціологічна агенція “PR-consult” провела соціологічне дослідження щодо електоральних симпатій у межах виборчого округу № 189, що охоплює Білогірський, Красилоівський, Ізяславський, Теофіпольський райони та м. Нетішин Хмельницької області.

Дослідження було проведено протягом 30 червня 4 липня цього року.

У ході дослідження було опитано 2500 респондентів від 18 років, які мешкають у межах населених пунктів округу. Статистична похибка не перевищує 3%.

На цьому окрузі зареєстровано рекордна для Хмельниччини кількість кандидатів у народні депутати України 26 кандидатів, з яких 9 представляють політичні партії, решта балотуються як самовисуванці.

У ході дослідження серед усіх опитаних 62% висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні 21 липня, ще 23% зазначили, що скоріше готові взяти участь, 12% – не голосуватимуть, 3% – не визначилися.

Отже, симпатії виборців по кругу № 189 станом на початок липня розподілилися таким чином (враховано відсоток голосів виборців, які побажали взяти участь у голосуванні):

1. Андрій Шинькович, самовисуванець, народний депутат України восьмого скликання 23,7 %.
2. Олена Копанчук, адвокат з Хмельницького, висунута політичною партією “Слуга народу” – 18,2%.
3. Вадим Лозовий, самовисуванець, екс-голова Хмельницької ОДА, заступник керівника ТОВ “Епіцентр” – 17,3%.
4. Олександр Буханевич, самовисуванець, проректор Хмельницького університету економіки та права 15,5%.

Решта кандидатів набирає менше 3%.

Не визначилися з відповіддю 22,6%.

Шинькович добре впізнаваний на окрузі, відомий численними благодійними акціями та наданням дієвої допомоги багатьом об’єктам соціальної інфраструктури. Останнім часом констатується його відхід від політичної партії “За конкретні справи”, що вважається проолігархічною партією та має найбільшу фракцію у Хмельницькій облраді.

Разом з тим, відзначено, що ситуація на окрузі стрімко міняється у зв’язку з несподіваним входженням до виборчої гонки представниці “Слуги народу”, яка стрімко нарощує свій рейтинг. При цьому констатується, що передвиборна агітація за О. Копанчук масштабно досі не велася.

Популярні новини зараз

Рятувальники дістали тіло потопельниці з затоки Дніпра

У столиці стало відомо, за скільки продають готель "Україна"

У Солом'янському районі столиці 19 травня чоловік застрелився у тирі - що відомо?

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Зате фактично ще до початку офіційного старту передвиборчої агітації, достроково “стартував” Вадим Лозовий, якого пов’язують з найближчим оточенням хазяїна “Епіцентру” та за сумісництвом очільника партії “За конкретні справи” Олександра Гереги. Очільник фракції “ЗКС” в облраді, В. Лозовий масштабно використовує адміністративний ресурс для організації зустрічей з виборцями, що констатують представники громадської мережі “ОПОРА” на Хмельниччині.

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради України дев’ятого скликання відбудуться у неділю, 21 липня 2019 року.

Попередні парламентські вибори на окрузі у 2014 році виграв Андрій Шинькович.