З 1 листопада Київ знаходиться у “червоній” зоні карантину. Проте за даними МОЗ, Київ починає втрачати показники захворюванності повного локдауну.

Про прогнози переходу Києва до “жовтої” зони в ефірі “Київ.Newsroom” на телеканалі “Київ” розповів голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан.

За його словами, Київ на порозі виходу з епідемії. Адже у столиці на сьогодні найкращі показники за період епідемії.

“Є вже подання Міністерства охорони здоров’я до державної комісії ТЕБ та НС. При прийняті рішення від комісії місто Київ найближчим часом перейде до жовтої зони. І кияни та гості столиці свята зустрінуть у жовтій зоні”, – зазначив Олег Рубан.

Проте наголосив, що кияни повинні бути готові до нового спалаху епідемії через новий збудник хвороби.

Окрім Києва, до виходу з “червоної” зони готові ще 9 областей. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сьогодні у кулуарах Ради.

«Міністерство охорони здоров’я подало вже на Кабінет міністрів прохання скликати комісію ТЕБ та НС. Потенційно готові вже 8 областей вийти, завтра очікуємо ще девʼяту», — розповів він та зауважив, що засідання комісії відбудеться наступного тижня.

До слова, зараз у червоній зоні знаходиться Київ та Київська, Херсонська, Одеська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Миколаївська, Рівненська, Житомирська, Івано-Франківська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська, Львівська, Волинська