Наразі розповсюджуються різноманітні чутки та “страшилки”, пов`язані із темою карантину через коронавірусну інфекцію. Одна з чуток – нібито вночі над Києвом та іншими містами для дезінфекції розпилюють з вертольоту хімічні речовини. При цьому радять закривати вікна, балкони та не виходити на вулиці із 23.00 до 5 ранку.

Служба безпеки України заперечує цю інформацію та радить зважено ставитись до будь-якої неперевіреної інформації. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

В пресслужбі зазначили, що тим, хто хоче розхитати ситуацію в країні, розповсюджуючи чутки, опиняться під особливою увагою Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

«Друзі!

Останнім часом кіберфахівці Служби безпеки України фіксують спроби розповсюдження фейків, пов’язаних із темою коронавірусу в Україні. Свіжий приклад – чутки про нібито нічне розпилення над Києвом та іншими містами хімічних речовин із вертольоту для дезінфекції. «Радять» зачиняти балкони і не знаходитись на вулицях із 23-00 до 5-00.

Ми ж радимо зважено ставитись до будь-якої неперевіреної інформації. Адже ми чудово розуміємо, з якою метою у соціальних мережах публікують схожі нісенітниці.

Впевнені, що наша країна спокійно пройде цей непростий період. А ті, хто хоче розхитати ситуацію, обов’язково опиняться під особливою увагою Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ», – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі СБУ нагадали про офіційні джерела отримання актуальної інформації:

Telegram-канал «Коронавірус_інфо» з оперативною інформацією щодо ситуації з вірусом COVID-19 в Україні – https://bit.ly/39DEYQm

Сторінка Міністерства охорони здоров’я України – https://bit.ly/2Q5UHQu

Сторінка Центру громадського здоров’я України – https://bit.ly/2IAGyXm

Нагадаємо, Уряд прийняв рішення про заборону пасажирських перевезень: що саме не працює в Україні

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

У Києві готуються до терактів та російських атак — що відомо?

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

Рятувальники використали безпілотну техніку з тепловізорами, аби перевірити київські ліси на наявність пожеж

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Читайте також:

За фотографування з тваринами в Києві каратимуть

В Україні каратимуть за порушення санітарних норм під час карантину