Колишнього першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки запідозрили в масштабних оборудках, які завдали збитки державі на 2,2 млн грн. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними правоохоронців, експосадовець Служби зовнішньої розвідки України разом зі спільниками, серед яких був виконуючий обов’язки директора державного підприємства, у 2014 році уклали договір про закупівлю обладнання, яке  підприємство навіть не мало можливості поставити. Більше того, за фіктивне обладнання в повному обсязі була перерахована предоплата .

“Всупереч нормативним документам за ще не отримане обладнання СЗРУ внесла повну передплату. Натомість, обладнання за умовами закупівлі не поставили. Отримані кошти керівник ДП легалізував, перерахувавши компаніям із ознаками фіктивності”, – повідомляє пресслужба НАБУ.

Збитки, за підрахунками економічної експертизи, сягнули близько 2, 2 мільйонів гривень.

Нагадаємо, НАБУ запідозрило ексголову СБУ Василя Грицака у держзраді та шпигунстві. Окрім держради та шпигунства на користь сусідньої держави, колишньому високопосадовцю інкримінують зловживання державним становищем, перевищення повноважень, розкрадання коштів та підроблення документів.

Читайте також:

Викрили шахраїв, які за мільйони доларів обіцяли киянину керівні посади

Вкрав майже 6 млн: ексдиректор столичного Спецжитлофонду зловживав службовим становищем

Зловживання владою і хабарництво: проти голови СБУ відкриють справу

У зловживаннях із Ротердам плюс підозрюють шістьох посадовців