19 вересня у м. Овруч Житомирської області  сталось загорання міського сміттєзвалища, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на ДСНС.

На місці події було встановлено, що горять відходи на площі 500 кв.м. Сміттєзвалище по периметру не огороджено. Тож сюди мають доступ сторонні особи і вже неодноразово тут виникало займання сміття. Поруч розташований ліс, тому вогонь міг в будь-яку мить перекинутися на нього.

Рятувальники постійно заливали тління, однак процес горіння відбувався всередині звалища, що унеможливлювало доступ води безпосередньо до осередку горіння. Тому було залучено два бульдозери автодору та КП «Овруч» для розгрібання тліючого сміття та проливання його водою. Допоміжною технікою лісгоспу було здійснено безперебійний підвіз води.

Зусиллями вогнеборців, працівників лісгоспу та працівників КП «Овруч» пожежу вдалося локалізувати та не допустити подальшого збільшення площі. Ліквідація наразі триває.

Нагадаємо, що у Солом’янському районні прибрали величезне стихійне сміттєзвалище. Також пожежники пів дня гасили пожежу на сміттєзвалищі в Дарниці.

Читайте також:

Пожежа у висотці Taryan Towers: чому ДСНС переплутало поверхи та причини загоряння

Пожежі на Луганщині і Харківщині: окупанти навмисно підпалили суху траву (відео)